Pileći file sa gorgonzola sosom i pireom od bundeve

Pileći file sa gorgonzola sosom i pireom od bundeve
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    1 h
  • Broj osoba
    4

Zamislite tanjir na kojem se susreću nježna, sočna piletina, kremasti gorgonzola sos i baršunasti pire od bundeve koji miriše na jesen.

Ovo jelo donosi toplinu domaće kuhinje i eleganciju restorana — savršeno za posebne prilike, ali i za dane kada jednostavno želite sebe i svoje najmilije počastiti nečim posebnim.

Slani tonovi gorgonzole savršeno se stapaju sa slatkoćom bundeve i krompira, dok hrskavi komadići pilećeg filea zaokružuju ovo jelo u savršenu harmoniju okusa.

Sastojci

Koraci

Korak 1

Bundevu skuhajte ili ispecite u pećnici, a krompir izrežite na kockice i skuhajte.

Korak 2

U zdjelu dodajte kuhanu bundevu, krompir, med i po želji bibera i soli. Ispasirajte štapnim mikserom.

Korak 3

U manju šerpu dodajte vrhnje za kuhanje, gorgonzola sir i po želji soli. Kuhajte dok se sir ne otopi.

Korak 4

Pileći file začinite solju i biberom.

Korak 5

U tavi zagrijte ulje i dodajte piletinu. Pržite dok ne porumeni sa svih strana.

Korak 6

Piletinu poslužite sa gorgonzola sosom i pireom od bundeve i krompira.

Pogledajte još