
-
Priprema20 min
-
Kuhanje1 h
-
Broj osoba4
Zamislite tanjir na kojem se susreću nježna, sočna piletina, kremasti gorgonzola sos i baršunasti pire od bundeve koji miriše na jesen.
Ovo jelo donosi toplinu domaće kuhinje i eleganciju restorana — savršeno za posebne prilike, ali i za dane kada jednostavno želite sebe i svoje najmilije počastiti nečim posebnim.
Slani tonovi gorgonzole savršeno se stapaju sa slatkoćom bundeve i krompira, dok hrskavi komadići pilećeg filea zaokružuju ovo jelo u savršenu harmoniju okusa.
Sastojci
Koraci
Bundevu skuhajte ili ispecite u pećnici, a krompir izrežite na kockice i skuhajte.
U zdjelu dodajte kuhanu bundevu, krompir, med i po želji bibera i soli. Ispasirajte štapnim mikserom.
U manju šerpu dodajte vrhnje za kuhanje, gorgonzola sir i po želji soli. Kuhajte dok se sir ne otopi.
Pileći file začinite solju i biberom.
U tavi zagrijte ulje i dodajte piletinu. Pržite dok ne porumeni sa svih strana.
Piletinu poslužite sa gorgonzola sosom i pireom od bundeve i krompira.
Pileći file sa gorgonzola sosom i pireom od bundeve
Sastojci
Follow The Directions

Bundevu skuhajte ili ispecite u pećnici, a krompir izrežite na kockice i skuhajte.

U zdjelu dodajte kuhanu bundevu, krompir, med i po želji bibera i soli. Ispasirajte štapnim mikserom.

U manju šerpu dodajte vrhnje za kuhanje, gorgonzola sir i po želji soli. Kuhajte dok se sir ne otopi.

Pileći file začinite solju i biberom.

U tavi zagrijte ulje i dodajte piletinu. Pržite dok ne porumeni sa svih strana.

Piletinu poslužite sa gorgonzola sosom i pireom od bundeve i krompira.